mi&u hållbarhetstänk

Vår designfilosofi – en bättre värld till våra barn!

Kläder med kvalitet – charmig design
Vi designar hållbara kläder med hög kvalitet. Ekologiska barnkläder noga utvalt. Det bästa valet för ditt barn och för miljön i 100% ekologiskt odlad bomull, giftfria tryck och nickelfria metaller. Vi använder oss av miljöcertifierad tillverkning så långt det bara är möjligt för oss.
Vi inspireras av våra egna sagofigurer och vår sagan som handlar om vänskap och gemenskap – där alla barn är viktiga och just du är bra som du är!

Ärva, skänk till välgörenhet
mi&u kläder ska vara ärvbara. Vi väljer noga ut materialet för att form och funktion samt utseende ska hålla att ärvas av andra små prinsar och prinsessor. Vi tummar inte på kvalitet för ett lägre pris och vi väljer att hålla vår produktion inom Sverige samt Europa. Vårt mål är att lämna över en bättre värld till våra barn!

Säsongstrender
mi&u jobbar inte med säsongsmode, vi tänker ett steg längre. Vi satsar på funktionella barnkläder som kan användas säsong efter säsong. mi&u skapar nya kollektioner efter behov snarare än vid varje ny säsong. För oss är det viktigt att våra kläder är mjuka, bekväma att leka i och är omtyckta plagg. Med en stilren och snygg design som håller länge!

Materialval
Förutom att kläderna ska vara fina, bekväma och mjuka ska de givetvis inte vara skadliga, vare sig för barnet eller för miljön. Våra tyger på mi&u design är OEKO-TEX märkta vilket innebär att tygerna är ekologiska och är upp till 3 gånger starkare än vanlig bomullsfiber. Produktionen kommer att ha minskad miljöpåverkan under hela sin livscykel från odlingens start till slutproduktionen. Våra grafiska tryck är tryckta med giftfri färg och alla metaller vi använder oss av är nickelfria. Vi använder återvunnet papper i våra hangtags, pappersprodukter samt ekologisk bomull i våra tvättrådsettiketter.
Nappen är BPA-fri, sköld, knopp tillverkad av CoPET och nappen uppfyller Europa-standarden EN-1400.

Vår prisnivå – EKO till ALLA
Vi vill att alla ska ha råd med mi&u kläder, vi tror på kvalite och värdet i att erbjuda eko-reko för alla. Ekologiska barnkläder kostar dock lite mer att tillverka men samtidigt får du schyssta kläder med god kvalitet samt närproducerat med produktion i Sverige och Europa.

Närproducerat
Vi väljer att satsa på närproduktion i Sverige och Europa under rättvisa arbetsförhållanden. Förutom dessa aspekter är det viktigt för oss att veta att våra produkter produceras i fabriker där de anställda har en rättvis arbetsmiljö och får lön för sitt arbete utan att utsättas för skadliga kemikalier. De korta produkttransporterna har en mindre påverkan på miljön.  Att välja närproduktion upplever vi underlättar för oss som ett litet företag för vi kan kontrollera vad som faktiskt sker under produktionen.

Detta är vårt sätt att dra vårt strå till stacken och överlämna en bättre värld till världens barn!

Ombyggnad pågår! Inom kort öppnar vår nya webbutik, ingen order kommer behandlas. Du hittar oss på miandu.se där är du välkommen att beställa. Avvisa