Okategoriserade om mi&u

Hej! m som i marica

Hej!

mi&u är skapat av Marica Holm Mattsson och Ingela Karlsson. Bakom bokstaven m i mi&u finns Marica. Dags att känna på pulsen på Marica!

Vilka 3 ord beskriver din personlighet bäst?

Positiv, fantasifull, omtänksam

Hur gammal är du? Hur gammal känner du dig?

I siffror är jag 42 år. I sinnet känner jag mig yngre, har tonårsbarn och flera av mina vänner är yngre så jag anpassar mig nog omedvetet efter de personer jag har runt omkring mig. Ibland får jag ångest över att bli äldre, men vet att jag inte kan göra något åt den saken. Så då gäller det att ta vara på livet här och nu! Njuta! Uppleva! Tacksamhet!

Vad är lycka för dig?

Lycka för mig är de små sakerna i vardagen som ger mig en varm känsla inombords. Det kan vara allt från en spontan kram, att min son säger något roligt vid middagsbordet, ett leende, en värmande blick som säger mer än tusen ord. Att märka att personer runt omkring mig bryr sig om mig i både motgång och medgång. Lycka kan också vara att ge beröm och glädja en arbetskamrat, en vän eller en person jag egentligen inte känner. Men jag blir glad och lycklig av att få sprida glädje i vår allt för kalla värld.

Vart hittar du din inspiration?

Jag kan hitta inspiration i så många olika saker. På en promenad med ett bra poddavsnitt i lurarna. Under ett möte med andra halvan av mi&u, dvs Ingela. Våra hjärnor går ständigt på högvarv, sättet vi jobbar på och kompletterar varandra fyller mig med inspiration. Att lyssna på andra duktiga entreprenörer inspirerar mig också oerhört mycket. Besöka olika platser ex gamla stan, då sätter min fantasi igång och jag inspireras till fortsättningen på sagan om prinsen och prinsessan. Jag samlar inspiration genom att lyssna och iaktta, sen skriver jag ner korta punkter och utvecklar idéerna vidare vid ett senare tillfälle.

Vilken är din favoritplats att jobba ifrån?

Jag gillar att jobba hemifrån i mitt lilla kontor på övervåningen, där jag kan fokusera som bäst och jobba mest effektivt. För att hitta energi och inspiration har jag inrett kontoret med mycket inspiration, inspoboards på kommande produkter, givande texter, skisser på nya idéer. Det ska vara enkelt att luta sig tillbaka i skrivbordsstolen och låta tankarna drömma iväg en stund samtidigt som jag fylls av ny energi för att ge järnet så att målet för stunden eller i framtiden nås.

Jag jobbar också rätt ofta i bilen på väg till yngsta sonens innebandymatcher och cuper. Jag har svårt att koppla av, ser alltid möjligheter att hinna med lite till! Lite då och då jobbar jag med ett öppet landskap som utsikt då jag flyttat med mig kontoret till stugan. Det är det bästa med att vara egen företagare. Friheten!

Berätta lite om din passion för grafisk design?

Jag har alltid älskat att skapa. Att jobba med former, färger, layout och texter är något jag brinner för. Att jobba fram olika uttryck, varianter, hitta balansen och få fram ett budskap som tilltalar är en utmaning som är superkul.

Var växte du upp?

Jag är född på Åland i mitten av 70-talet. Ganska snabbt flyttade jag och min familj till Sverige och bodde en längre tid söder om Stockholm.  Året innan det var dags att börja skolan flyttade vi tillbaka till Åland. När jag var 16 år flyttade jag till Helsingfors för att studera. Flyttade sen tillbaka till Åland 7 år senare för att bo där några år innan jag flyttade till Sverige igen och blev bosatt här på heltid.

Din familj, hur ser den ut?

Min familj består av min man Kenneth, min äldsta son Emil som är 18 år och vår yngste son Isac som är 11 år.  Jag har även två bonusbarn som är 23 år och 20 år som båda två har flyttat hemifrån.

Vilken relation har du till prins Edvin och Sigrid?

Sagan handlar om vänskap och gemenskap där prinsen och prinsessan har huvudrollerna och träffar många nya vänner under sina äventyr. För oss är det viktigt att alla barn får vara barn och att de duger precis som de är.

När karaktären prins Edvin skapades så har jag inspirerat mycket av min egen son Isac som har många likheter med prins Edvin. När min son var yngre var han rätt blyg, lite osäker och vågade inte alltid ta för sig.  Så är även prins Edvin, han funderar, iakttar och tänker efter.  Tillsammans med prinsessan Sigrid kan Edvin vara sig själv och vågar tro på sig själv, blir lite modigare.

Prinsessan Sigrid är lite mer tvärtom, hon är ivrig, är inte rädd för något för hon hinner inte alltid tänka efter innan. Hennes karaktär är inspirerad av min systerdotter som är min lilla prinsessa och ger mig mycket energi och kärlek.

Så både prinsen och prinsessan betyder förstås väldigt mycket för mig och har en speciell plats i mitt hjärtat <3

Är du en morgon eller kvällsmänniska?

Definitivt en kvällsmänniska, när resten av familjen sover är jag ibland som mest kreativ och får oftast bestämt säga till mig själv att avsluta för dagen och krypa i sängs. Älskar och ser alltid framemot sovmorgnar!

Vad fick dig att skratta senast?

Jag är lättroad, jag kan skratta åt mina egna skämt som ingen annan fattar. Senast jag skrattade.. hm.. det var nog åt en rolig scen i serien New Girl.

Vilken färg dominerar i din garderob?

De färger som dominerar är svart och vitt. När jag försöker vara lite mer ”vågad” kan ett och annat rosa klädesplagg smyga sig in i garderoben 😉

Slutligen några rader från Ingela som driver mi&u tillsammans med Marica

Som person, vän och kompanjon skulle jag beskriva Marica som en påhittig filur med en glittrande blick som alltid visar sig när hon har nya idéer och kreativa tankar. Jag visste från första stund när Marica visade mig sin grafiska portfolio att jag ville jobba ihop med henne! Maricas omtänksamhet och kärleksfulla personlighet göra att företagandet blir till ett sant nöje som man aldrig vill lägga ifrån sig! Helt klart ett av de bästa besluten i mitt liv var när jag tog beslutet att fråga Marica om hon ville starta en dröm ihop med mig!


Tack för att ni tog er tid att läsa och vi avlutar med Marica motto:

Glöm dagens bekymmer, imorgon kommer nya!

Kram på er,

//Marica

Du kanske gillar detta också!

Leave a Comment

Ombyggnad pågår! Inom kort öppnar vår nya webbutik, ingen order kommer behandlas. Du hittar oss på miandu.se där är du välkommen att beställa. Avvisa