mi&u om mi&u

Alla kan påverka miljön – så här tänker vi!

När vi startade mi&u var tankarna många. Vi funderade mycket på vilka material vi skulle välja till våra produkter. Fördelar, nackdelar med ”vanligt” odlad bomull i jämförelse med ekologiskt odlad bomull. Vad vill vi kunna erbjuda våra kunder och framförallt vill vi vara med och påverka till en bättre arbetsmiljö för bomullsodlarna. Ganska snabbt föll valet på ekologiskt odlad bomull för att bidra till ett bättre val för dig, för ditt barn och för de som odlar och arbetar med bomullen.

Vi har en tydlig DESIGNfilosofi – EN BÄTTRE VÄRLD TILL VÅRA BARN! som vi ständigt vill och försöker jobba för att lyckas med i den mån det är möjligt för oss. Här nämner vi de viktigaste punkterna. Vi kommer att gå djupare in på alla punkterna i kommande inlägg på bloggen.

cotton-922881_1920

 

Kläder med kvalitet – charmig design

Vi designar hållbara kläder med hög kvalitet. Ekologiska barnkläder noga utvalt. Det bästa valet för ditt barn och för miljön i 100% ekologiskt odlad bomull, giftfria tryck och nickelfria metaller. Vi använder oss av miljöcertifierad tillverkning så långt det bara är möjligt för oss. Vi inspireras av våra egna sagofigurer och vår sagan som handlar om vänskap och gemenskap – där alla barn är viktiga och just du är bra som du är!

brothers-457234_1920

Ärva, skänk till välgörenhet

mi&u kläder ska vara ärvbara. Vi väljer noga ut materialet för att form och funktion samt utseende ska hålla att ärvas av andra små prinsar och prinsessor. Vi tummar inte på kvalitet för ett lägre pris och vi väljer att hålla vår produktion inom Sverige samt Europa. Vårt mål är att lämna över en bättre värld till våra barn!

Säsongstrender

mi&u jobbar inte med säsongsmode, vi tänker ett steg längre. Vi satsar på funktionella barnkläder som kan användas säsong efter säsong. mi&u skapar nya kollektioner efter behov snarare än vid varje ny säsong. För oss är det viktigt att våra kläder är mjuka, bekväma att leka i och är omtyckta plagg. Med en stilren och snygg design som håller länge!

baby-1595389_1920

Materialval

Förutom att kläderna ska vara fina, bekväma och mjuka ska de givetvis inte vara skadliga, vare sig för barnet eller för miljön. Våra tyger på mi&u design är OEKO-TEX märkta vilket innebär att tygerna är ekologiska och är upp till 3 gånger starkare än vanlig bomullsfiber. Produktionen kommer att ha minskad miljöpåverkan under hela sin livscykel från odlingens start till slutproduktionen. Våra grafiska tryck är tryckta med giftfri färg och alla metaller vi använder oss av är nickelfria. Vi använder återvunnet papper i våra hangtags, pappersprodukter samt ekologisk bomull i våra tvättrådsettiketter. Nappen är BPA-fri, sköld, knopp tillverkad av CoPET och nappen uppfyller Europa-standarden EN-1400.

Närproducerat

Vi väljer att satsa på närproduktion i Sverige och Europa under rättvisa arbetsförhållanden. Förutom dessa aspekter är det viktigt för oss att veta att våra produkter produceras i fabriker där de anställda har en rättvis arbetsmiljö och får lön för sitt arbete utan att utsättas för skadliga kemikalier. De korta produkttransporterna har en mindre påverkan på miljön. Att välja närproduktion upplever vi underlättar för oss som ett litet företag för vi kan kontrollera vad som faktiskt sker under produktionen.

Detta är vårt sätt att dra vårt strå till stacken och överlämna en bättre värld till världens barn!

Du kanske gillar detta också!

Leave a Comment

Ombyggnad pågår! Inom kort öppnar vår nya webbutik, ingen order kommer behandlas. Du hittar oss på miandu.se där är du välkommen att beställa. Avvisa