EKO till alla

Sagan & hemligheten bakom mi&u

När vi startade mi&u visste vi att vi ville göra något unikt, något speciellt, något som har en mening för någon!

Allt började en sommardag 2013 i ett kök i en lägenhet norr om Stockholm. Två vänner med varsin kopp te i handen började drömma om att skapa något kreativt tillsammans. En idé att skapa något för de yngsta i världen var född! Vi skulle starta ett företag, vi skulle verkligen ta vår dröm ett steg vidare. Från tanke till verklighet. En aning skrämmande med ändå otroligt spännande och med stor entusiasm började vi skissa ner allt på papper.

text för om man tror

Ganska snabbt kom vi på våra ledord ” FÖR OM DU TROR TILLRÄCKLIGT MYCKET PÅ DIN DRÖM – KAN DEN BLI VERKLIGHET!” Det är orden som funnits med i vårt bakhuvud vid varje bakslag under vägens gång. För tro oss det dyker upp en hel del motgångar och några nitar kommer man som företagare alltid gå på innan man lyckas hitta den rätta vägen. Men samtidigt har vi lärt oss ofantligt mycket och vid varje lyckad milstolpe har vi stärkts av våra ledord!

Så, tillbaka till den där sommardagen 2013. Vi visste att det var något unikt vi ville skapa. Något mer än bara en kollektion med barnkläder, något som gav ett mervärde för oss och för mottagaren. En saga med ett budskap till barnen att alla är bra som de är, att våga vara sig själva! Utöver sagan vill vi dra vårt strå till stacken för att försöka förbättra miljön och världen som våra barn en dag ska ta över och därför väljer vi att jobba med ekologiska och återvunna material när vi skapar våra produkter.

När vi funderade på vårt företagsnamn ville vi att det skulle vara något personligt. Där vi alltid kommer att vara en del av namnet och den andra delen av namnet förmedlar att vi vill dela vår passion med alla andra. Så nu kommer hemligheten bakom vad mi&u står för – så enkelt som m för Marica och i för Ingela &u för alla er som vi vill dela vårt budskap och vår saga ❤

skisser

Sagofigurerna prinsen och prinsessan är grunden till sagan och det är utifrån dem som hela kollektionen kom till. Marica som är utbildad inom grafisk design hade förslag på figurerna färdiga och Ingela som är designer började skissa på kläder och accessoarer till barn och snart hade vi första kollektionen på papper. Färdig att förverkligas. Färdig att sys upp och vi skulle äntligen äntligen snart få hålla de färdiga produkterna i våra händer. Lyckan var STOR den dagen kartongen stod i hallen och vi var stolta över att ha kommit så långt!

Detta är början på vår saga och vår resa till där vi är idag.

Fortsättning följer…

Kram på er!

 

Du kanske gillar detta också!

Leave a Comment

Ombyggnad pågår! Inom kort öppnar vår nya webbutik, ingen order kommer behandlas. Du hittar oss på miandu.se där är du välkommen att beställa. Avvisa